Heineken Young Scientists Award voor Marie-José van Tol

23 mei 2018

Marie-José van tol is bekroond met de Heineken Young Scientists Award 2018 in de categorie Social Sciences. Volgens de jury is ze een getalenteerde, creatieve en gedreven wetenschapper wiens onderzoek meerdere methoden uit verschillende gebieden, zoals klinische psychiatrie, neuropsychologie, cognitieve psychologie en neurowetenschappen combineert.

Haar onderzoek richt zich op depressieve stoornissen, en vooral factoren die een langdurige loop van deze aandoening bevorderen.

De Heineken Young Scientists Awards zijn een extra stimulans voor jonge aankomende wetenschappers en worden uitgereikt tijdens de internationale Heineken Prijzen.  De uitreiking van de Heineken Prijzen 2018 zijn op 27 september in Amsterdam.

Voor meer informatie u terecht op de sites van de Koninklijke Nederlandse Academie voor Wetenschappen en de Heineken Prijzen.

Back to previous page