Junior anatomen dag 2018

10 juli 2018

Donderdag 28 juni organiseerde de sectie Anatomie de junior anatomen dag, een jaarlijks terugkerende bijeenkomst waarbij telkens 1 van de anatomisch instituten in Nederland of Vlaanderen de deuren opent voor de collega’s. We mochten ons dit jaar in een mooie opkomst verheugen: maar liefst 42 anatomen, preparateurs, prosectoren en anderszins beroepsmatig bij de anatomie betrokken deelnemers hadden de moeite genomen on naar het Hoge Noorden af te reizen.

Het evenement stond ditmaal in het teken van ‘virtueel anatomie-onderwijs’. De ochtendlezing over gebruik van Virtual Reality bij het trainen van plastisch chirurgen luidde het thema in. Na een rondleiding over de snijzaalfaciliteit door onze preparateurs, vingen we het middagprogramma aan. Tijdens drie workshops namen we de deelnemers mee langs de verschillende manieren van balseming die we in Groningen gebruiken.

Daarnaast toonden kregen de deelnemers de kans om kennis te maken met enkele van de speerpunten van de Anatomie Groningen, zoals de intensieve samenwerking met het Wenckebach Skills Center, de grote mogelijkheden op het gebied van chirurgisch vaardigheidsonderwijs ter plekke van de snijzaalfaciliteit, en het ontwikkelen van gedigitaliseerde anatomiepreparaten die rondom (in 360 graden) en interactief bestudeerd kunnen worden. Wij kunnen terugkijken op een geslaagde, gezellige en leerzame dag met collega’s uit binnen en buitenland!

Back to previous page