Docent
Position Docent fysiologie
Research fields
  • Research Profile
  • Hiske van Duinen ontving haar Master in de biologie aan de Rijksuniversiteit Groningen (2002) en haar doctoraat in de medische wetenschappen (medische fysiologie) van de Rijksuniversiteit Groningen (2007). Tijdens haar doctoraat bestudeerde ze de relatie tussen lichamelijke vermoeidheid en cognitieve prestaties onder toezicht van Dr. Inge Zijdewind. Na haar promotie, deed ze als postdoc studies naar de mensen hand aan de Prince of Wales Medical Research Institute (nu bekend als Neuroscience Research Australië) in Sydney, Australië, onder de supervisie van Simon Gandevia en Dr Janet Taylor, en deed ze onderzoek naar proprioceptie aan het Karolinska Instituut in Stockholm, Zweden, op een Marie Curie-beurs van de Europese Onderzoeksraad.

    In 2014 keerde ze terug naar de sectie medische fysiologie als docent in de fysiologie. Ze doceert nu alle soorten fysiologie aan studenten in het medisch curriculum, Tandheelkunde, Bewegingswetenschappen, het University College Groningen (UCG), Biologie en Life Sciences & technologie, en gedrags-en cognitieve neurowetenschappen. Voorbeelden van onderwerpen zijn fysiologie, vegetatieve fysiologie, inspanningsfysiologie, cardiovasculaire fysiologie, pulmonaire fysiologie, gastro-intestinale fysiologie, metabolisme, endocrinologie en renale fysiologie.

    Daarnaast is zij betrokken bij de organisatie van het medisch curriculum (cursus directeur in G2020 voor semesters 1.2 en 2.1) en coördineert zij twee cursussen aan de UCG: Human Integrative Physiology I & II

Share this:
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×